Salut visual i pantalles

Vista pantalles

Pateixes estrès visual?

Estar moltes hores davant de pantalles provoca una fatiga visual important, envermelliment i sequedat ocular, és a dir, un estrès visual en les tasques diàries.
 

Sempre que es mira la pantalla del mòbil, ordinador o tauleta, s’està exposant els ulls a la llum blava. Com més hores passem davant de les pantalles, més cansanci ocular es pateix. És en aquests casos quan les lents amb filtre de protecció per la llum blava eliminen els símptomes.

Aquest tipus de vidres permet que els usuaris de pantalles hi puguin estar més hores, còmodament ja que filtren la radiació nociva per a l’ull, a la llarga, pot afectar la retina.  A part d’aquests filtres, per poder treballar de forma més relaxada, és recomanable regular la intensitat de llum de la pantalla, no mirar-la mai a les fosques, mantenir una postura correcta i parpellejar sovint.

Aquests consells no són importants només pels adults, sinó també pels nens, ja que els seus ulls són extremadament sensibles.

Davant de pantalles, el parpelleig disminueix notablement. Si de mitjana es parpalleja unes 20 vegades per minut, davant d’una pantalla, es fa entre 3 i 5 vegades. Per tant, la còrnia està menys hidratada i la llàgrima s’evapora; i així és quan la gent es queixa de cansanci ocular, sensació de sorra, ulls plorosos.  A vegades és necessari complementar-ho amb l’ús de llàgrima artificial.
 
Si tens dubtes o preguntes, pots deixar un comentari o passar per l’òptica. 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments