Què són les lents de contacte?

En aquest post realitzarem una breu explicació sobre les lentes de contacte gràcies a la col·laboració de Coopervision. 

Què són les lents de contacte?
 
Milions i milions de persones a tot el món porten lents de contacte, encara que no ens n’adonem. Si no estàs familiaritzat amb les lents de contacte, a continuació t’oferim alguns petits consells desconeguts però comuns.

Què és una lent de contacte?
Una lent de contacte és una lent fina i corbada que es col·loca sobre la pel·lícula lacrimal que cobreix la superfície de l’ull. La lent en si és transparent, però de vegades se li aplica un lleuger tint de color per facilitar el seu maneig. Actualment, les lents de contacte poden ser dures o toves. La majoria de la gent utilitza aquest últim tipus actualment, però no fa tant de temps que les lents de contacte eren fins i tot de vidre bufat.

Breu història de les lents de contacte
Tot i que pot semblar que les lents de contacte són una incorporació moderna als dispositius per a la correcció de la visió, en realitat tenen una llarga i il·lustre trajectòria, afavorida ni més ni menys que per Leonardo da Vinci i René Descartes. No obstant això, no va ser fins a finals del segle XIX quan un bufador de vidre alemany va fabricar una lent amb la qual es podia veure i que era raonablement tolerada, i va ser un oftalmòleg alemany qui va adaptar la primera lent de contacte, que tan sols es podia portar durant unes hores.

Tipus de lents de contacte
Tot i que les lents de contacte continuen utilitzant-se encara per corregir la visió, també hi ha lents de contacte per a fins purament estètics o nous. Les lents de contacte de color poden realçar o canviar completament el to dels ulls, i les lents de contacte per a disfresses poden ajudar a aconseguir alguns dels efectes especials que veiem a les pel·lícules.

No obstant això, totes les lents de contacte són productes sanitaris regulats per la FDA d’EE.UU. Tant les lents de contacte graduades com les lents de contacte cosmètiques les ha de prescriure un professional. El motiu d’això és que les complicacions que poden sorgir, com són les infeccions i la inflamació, poden tenir com a resultat la pèrdua de visió o la ceguesa. Entre les millors formes d’evitar complicacions s’inclouen:

    1. Parlar amb un especialista si t’estàs plantejant utilitzar lents de contacte.
    2. Comprar les lents de contacte en llocs fiables.
    3. Mantenir les lents de contacte netes i en bon estat.
    4. Seguir totes les instruccions de les lents i dels productes emprats per al seu manteniment.
    5. Respectar els programes d’ús i reemplaçament.

Per mantenir els teus ulls i la teva visió en perfecte estat, cada parell de lents de contacte es fabrica i es gradua per utilitzar-les amb un determinat programa d’ús i per reemplaçar després del període de temps definit.

Les lents de contacte sol ús diàries es porten durant el dia i es tiren abans d’anar a dormir per estrenar un nou parell al dia següent. Altres lents tenen altres programes de reemplaçament diferents.

Independentment del teu estil de vida i les teves preferències, el teu especialista òptic et podrà ajudar a trobar les lents de contacte o les solucions per a la cura de la visió adequades per a tu. Recorda que sempre has de consultar a un professional sobre la salut dels teus ulls i la teva visió com els que tenim a l’Òptica Torrents.

Font: Coopervision. 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments