Consells d’higiene per usuaris de lents de contacte.

Les lents de contacte són un producte sanitari, i per tant, s’han de tractar i mantenir com a tals. Si es fa de forma adequada, s’evitarà el risc de desenvolupar infeccions. Uns bons hàbits de neteja són necessaris per eliminar dipòsits i desinfectar-les. 

Com netejar les lents de contacte?

Primer de tot, és aconsellable posar-se llàgrima artificial per així hidratar bé la lentilla i poder-la treure més fàcilment. Abans de treure’s les lentilles, cal rentar-se les mans amb un sabó neutre i eixugar-se-les bé amb mocadors d’un sol ús, mantenint sempre neta la zona de manipulació.
S’ha de tenir en compte que al pinçar les lents s’ha de fer amb el dit i no l’ungla, ja que es podria danyar la superfície, i també transmetre bactèries de l’ungla a la llàgrima, provocant irritacions i incomoditat.
 
Cal remarcar que les lentilles diàries són d’un sol ús independentment de les hores que s’utilitzin, no es poden re-aprofitar en un mateix dia. I per una neteja correcta les lentilles quinzenals/mensuals, s’ha de col·locar la lent al palmell de la mà i tirar-hi unes gotes de la solució desinfectant i fregar-les en forma de creu per evitar l’acumulació de dipòsits a la lentilla. Seguidament, s’han d’esbandir amb el líquid que l’òptic us hagi recomanat, i finalment, guardar-les a l’estoig amb solució neta.
 
Si teniu qualsevol dubte sobre com netejar les lents de contacte ens ho podeu comunicar al formulari de contacte.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments